”Jag fick ett bra nätverk”

2011-08-30 23:00  
Sandra Lindeberg. Foto: Michael Melanson

Traineeprogram är kanonbra när man ska börja sitt arbetsliv. Det tycker Sandra Lindeberg, som gick Vecturas program direkt efter Chalmers.

<p>Kombinationen att jobba i specifika projekt och samtidigt få möjligheten att lära sig om hela verksamheten gör att civilingenjören Sandra Lindeberg är väldigt nöjd med traineeåret 2008-2009, som bland annat innebar att hon besökte de olika kontoren i landet och byggde upp ett kontaktnät.</p> <p>- När jag ska fråga något vet jag ofta vem jag ska ringa, det underlättar i det dagliga arbetet.</p> <p>Ledarskapskursen uppskattar hon också, liksom att lära sig mer om sig själv i personlighetstesterna.</p> <p>Sandra Lindeberg jobbar nu med dagvattenhantering vid järnväg och vägar. Men det händer också att hon gör utflykter i projekt om till exempel dricksvatten och spillvatten.</p> <p>Hon tycker att det är kul att det ofta handlar om stora projekt, eftersom det innebär att hon får komma i kontakt med alla teknikområden.</p> <p>- När man har fokus på sitt är det lätt att glömma bort att många teknikområden ska koordineras i större projekt.</p>

Elisabeth Vene

Mer om: Karriär Trainee

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer