Claudia - en strålande teknologstjärna!

2010-03-03 09:07  
Claudia Olsson, årets Nova.

Teknologen Claudia Olsson är Sveriges främsta talang. Hon är korad av nätverket Nova 100.

Talangnätverket Nova 100 utser varje år den student som de tycker är den främsta stjärnan, som lyser upp sin omgivning med sin personlighet och sina extraordinära bedrifter.

I år är det Claudia Olsson, 26, som får utmärkelsen.

Hon studerar industriell ekonomi och energiteknik vid KTH, dessutom internationell ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, behärskar fem språk, har verkat för att förbättra global hälsa med FN som plattform och indisk skolhälsovård på plats i Hyderabad.

Förra året fick hon utmärkelsen Årets energistudent och pris för en affärsidé inom socialt entreprenörskap.

– Det är en ära och kul att få ett sådant här erkännande. Det är också en chans att få lära känna fler människor, och att utöka sitt nätverk, säger Claudia Olsson till KTH-Aktuellt.

Utmärkelsen Årets Nova delas ut av Nova 100 tillsammans med Accenture, Ericsson, KPMG, Orkla, Procter & Gamble och Scania.

– Vi i juryn är mycket imponerade över Claudia Olssons personlighet och bedrifter. Vi är övertygade om att vi kommer att se mycket mer av Claudia Olsson framöver och att världen tack vare hennes initiativ och välgärningar blir en bättre plats att leva i, säger Finn Wikander, vd på Nova Networks, och hoppas att pristagarna fungerar som inspirerande förebilder.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer