Varningen till halva världen: Rymdstationen faller på dig

2018-03-07 08:37  
Delar av den lille raring som kommer att trilla ner någonstans i världen någon gång i mars. Foto: TT / AP Photo

TEKNIKSVEPET. Halva världen – känn er varnade! Ni kan få kinesiska Tiangong-1 i skallen. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!

Det är redan känt att kinesiska rymdstationen Tiangong-1 kommer att falla från skyn. Febrila beräkningar pågår om exakt var den kommer att krascha. Och jodå, det är läge att ducka i ungefär halva världen, skriver The Register. Avslöjande innan ni klickar er vidare: Vi behöver inte ducka i Sverige (däremot i norra USA, en del av Sydeuropa, Kina, Korea, Argentina, Chile, Tasmanien och Nya Zeeland).

Ett drogtest utfört genom analys av svett från ett fingeravtryck som visar om en person tagit droger - med en bärbar utrustning och med analysen klar på bara tio minuter. Det är tekniken som just fått en rejäl summa utvecklingspengar, skriver Laboratory news.

Mercedes AMG Project One är en best, konstaterar Wired. Kolla varför via länken.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt