Snart dags för Gather: ”Vi vill ge folk nya perspektiv”

2017-09-11 13:58  
Paulina Modlitba Söderlund. Foto: Anna Gerdén

Snart drar Stockholmsfestivalen Gather igång. Den ska ge besökare nya perspektiv och förhoppningsvis ska man lösa många problem.

På torsdagen den 14 september drar teknikfestivalen Gather igång.

De fem huvudområdena människa och maskin, ekonomi, design, demokrati och media samt stadsplanering ska avhandlas i dagarna tre. Det genom paneldiskussioner och "labb".

- Man kommer kunna delta i olika labbs (workshops) där förhoppningen är att man ska hitta lösningar kopplade till problemen som lyfts upp inom olika teman. Det här är en deltagande konferens där man inte bara sitter och lyssnar, säger Paulina Modlitba Söderlund, programredaktör för festivalen.

Enligt Modlitba Söderlund ska Gather med sin mix av innehåll återspegla verkligheten. Förhoppningen är att det ska bli naturligt att jobba med gränsöverskridande samarbeten.

– Vi vill involvera människor från olika områden, vi vill inte att det ska vara centrerat till Stockholms innerstad. Vi vill få studenter, entreprenörer och professionella att mötas.

Vad vill ni att festivalen ska leda till?

– Att folk får nya perspektiv och att lösa problem. Till exempel kring stadsplanering, vi vill få publiken att förstå hur självkörande bilar kommer att förändra städer, men också hur vi använder städer.

Vad får man inte missa?

– Vi har en bra mix. Men Lucy McRae kommer att prata om gränserna mellan människa och maskin och Claudia Olsson kommer prata om blockkedja och ai, de tror jag blir intressanta.

Mer om: Gather Stockholm

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer