Robotmyrorna drar en hel bil

2016-03-15 06:58 Angelica Söderberg  

TEKNIKSVEPET. Samarbete och ett riktigt schysst klister. Då kan robotmyrorna dra en 1,7 tons bil. Läs ett urval av tekniknyheterna här.

Samarbete och små hjul med klibbiga undersidor. Det ger möjlighet för sex små robotmyror att tillsammans dra en familjebil på 1,7 ton. Forskare vid Stanfords Universitet har tagit fram robotmyrorna, berättar The Register.

Här kan du läsa forskarnas beskrivning av det hela. Kolla in universitetets film här ovanför.

 

Öppna källkoden gör din gamla smarttelefon till en plattform för prylarnas internet, internet of things. Läs mer hos Techcrunch.

 

Primtal känns ju som stabiliteten och förutsägbarheten självt i en föränderlig värld. Men ICKE! Nu har forskare vid Stanfords universitet hittat en oväntad slumpmässighet, skriver Gizmodo.

 

”Hörrö, det är problem med värmen hemma. Mvh värmepannan” Så kanske British Gas tänker sig att deras smarta sms ska se ut, när företaget nu satsar på att koppla smart teknik till kundernas värmesystem. Tanken är att det ska ge större chans att upptäcka behov av reparationer i ett tidigt stadium, skriver The Verge.

 

Appen Splash satsar på att göra vr-filmer i 360 grader enkelt, lika enkelt som att använda Snapchat. Läs mer hos Mashable.

  

  

Gilla Ny Teknik på Facebook

      

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt