Max IV försenat – nu lämnar chefen uppdraget

2018-09-05 10:09  
Foto: Anders Hansson

Direktören för forskningslaboratoriet Max IV i Lund avgår sedan Vetenskapsrådet har granskat det kraftigt försenade bygget.

Projektet ligger ungefär två och ett halvt år efter i tid, rapporterade Sydsvenskan i helgen. Enligt Vetenskapsrådet måste administrationen stramas åt och en professionell projektledare tillsättas.

Direktören Christoph Quitmann sade att han var medveten om detta och att Max IV tagit hjälp av Lunds universitets interna konsultstöd.

Läs mer: Max IV kan värma busshållplatser

SVT rapporterade om hans avhopp på måndagskvällen och sedan dess har Quitmann inte varit nåbar för kommentarer.

Läs mer: ”Här ska Sverige bli världsledande”

Rektorn för Lunds universitet, Torbjörn von Schantz, bekräftar att direktören valt att sluta. "Det är ett beslut jag helt respekterar. Quitmann har gjort en fantastisk insats som ambassadör för Max IV. Styrelsen behöver nu arbeta fram sin åtgärdsplan i lugn och ro och jag vill inte föregripa det arbetet och de rekommendationer de ska lägga fram", skriver rektorn i ett mejl.

Mer om: Max IV Forskning

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer