"Klassisk svensk ingenjörskonst"

2008-05-06 23:00  
Stora Teknikprisets jury var enig om vem skulle få priset. Foto: Joakim Braun

- Det var ingen tvekan den här gången. Juryn var helt enig i valet av Ludvika-gänget, säger Lars Nilsson, chefredaktör på Ny Teknik och juryns ordförande.

- Energiöverföring är ett klassiskt svenskt teknikområde där ABB har en lång och stolt tradition. Dessutom är det klassisk svensk ingenjörskonst

i en annan mening, att arbeta tvärs över olika discipliner för att utveckla nya system.

- Och resultatet är lysande så här långt: ett stort kontrakt till Kina. Och ABB förhandlar om ytterligare några exportorder i miljardklassen, säger Lars Nilsson.

I juryn sitter Staffan Helgesson,vd Creandum riskkapitalister, Ingela Agrell, Stiftelsen för strategisk forskning, Lars Nilsson, chefredaktör, Gunilla Jönsson, rektor Lunds tekniska högskola, Roland Andersson , professor i innovationsteknik, verksam vid Folkhälsoinstitutet, Claes Wilhelmsson, tidigare forskningsdirektör Astra. Margareta Norell Bergendahl, prorektor KTH, saknas på bilden ovan.

Stora Teknikpriset, som har instiftats av Ny Teknik och Vinnova, delas ut i år för fjärde gången. NyT

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer