Innovation

Het peppar mäts med nanorör

Spansk peppar, jalapeno

Hur het är egentligen chillisåsen? Nu är det inte längre en fråga om bara smak; nu har det blivit mätbar vetenskap av det kulinariska debattämnet.

Publicerad

Forskare vid Oxford University har tagit kolnanorör till hjälp för att mäta styrkan hos de förrädiska pepparfrukterna. Snart kommer deras billiga engångsmätare att kunna finnas på var mans bord.

Idag förlitar sig livsmedelsindustrin på känsliga människotungor för att bedöma styrkan i deras produkter.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här