Här är roboten som lärt sig sy kläder

2017-08-31 15:27  
Softwear har utvecklat en robot som kan sy kläder. Foto: Softwear

Syboten ska massproducera t-shirts åt Adidas.

Trots alla framsteg inom robotik har sömnadskonsten varit något robotar haft svårt att lära sig. Men nu har ett amerikanskt företag designat en datorseende robot med förmåga att sy t-shirts.

Sajten Quartz uppger att en enda av företaget Softwear Automations robotiserade produktionslinor kan ersätta tio arbetare. Den producerar dessutom fler t-shirts: den hinner tillverka 1142 stycken på åtta timmar, jämfört med 669 för en produktionslina bestående av människor.

Nu har ett kinesiskt företag, Tianyuan Garments, köpt 21 produktionslinor av Softwear. Tianyuan gör bland annat kläder åt Adidas och de nya medarbetarna ska börja massproducera t-shirts åt kläd- och skojätten. Dessutom ska de robottillverkade kläderna inte sys i Kina, utan i en fabrik i staden Little Rock i den amerikanska delstaten Arkansas.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer