Här vill amerikanska ingenjören helst jobba

2015-03-27 14:38  
Amerikanska Ingenjörer vill helst jobba på Nasa. Foto: Nasa

Nasa toppar listan över de 230 företag amerikanska ingenjörsstudenterna helst vill jobba på. Även Google, Boeing och Tesla är populära arbetsgivare.

I dagarna presenterade konsultföretaget Universum en lista över de mest eftertraktade arbetsgivarna enligt amerikanska ingenjörstudenter. Myndigheten för rymdfart, Nasa, toppar listan som i sin helhet visar att aktörer inom offentlig sektor och detaljhandel stiger i popularitet.

Bland företagen inom detaljhandel finns Nike som stigit 14 placeringar till en 17:e plats och Ikea på 67:e plats. Det svenska företaget har platsat listan igen sedan bortfallet förra året och samtidigt stigit med 17 placeringar sedan 2013.

Mer än 81 000 studenter har rankat företag sedan september förra året. Vinnarna är företag som fokuserar på innovation, som Tesla, och ett kreativt arbetsklimat, exempelvis Disney. Företag inom energi-, telekom-, konsult- och läkemedelsbranchen har tappat mest i popularitet.

 

Katarina Juréen

Mer om: Rekrytering Nasa

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap