Fem saker att radera från din Linkedin-sida

2019-10-21 07:00  
Foto: Jaap Arriens

Har du en dålig porträttbild eller inaktuellt innehåll på Linkedin är det dags för en uppfräschning. Här är andra tips för att städa din profilsida.

Linkedin kan vara ett mycket effektivt redskap i karriären, men söker du ett nytt jobb eller vill förbättra ditt personliga varumärke finns fem saker du behöver ta bort, eller uppdatera, på din profilsida. Det menar karriärrådgivaren Ashley Stahl i en artikel i Forbes.

Oproffsig porträttbild

Ditt foto är det första visuella intrycket av dig, och du kommer snabbt att bli bedömd. Suddiga porträtt eller konstiga bilder från en utekväll hör inte hemma på Linkedin. Anlita en fotograf, eller be en vän att ta en ny porträttbild med mobilkameran. Placera dig på ena sidan och vrid huvudet mot kameran. Se välvårdad ut och använd kläder du har på jobbet. Glöm inte att sträcka på dig för att inge förtroende.

Oväsentligt innehåll

Din Linkedin-profil är ett tillfälle att visa din bransch att du är professionell. Gå igenom innehållet och ta bort alla blogginlägg, kommentarer eller delade länkar som ligger utanför ditt branschområde och yrkesmässiga mål.

Om du kommunicerar med andra konton bör dina kommentarer framstå som mogna och professionella. När du radar upp jobberfarenhet ska du bara ha med information som är relevant för din karriär nu.

Läs mer: Gör så här om du vill få mer respekt på kontoret

Känslig information

Se till att du har läst och förstått kontrakt med din arbetsgivare eller kunder innan du publicerar information som kanske inte är avsedd att spridas. Detta kan exempelvis vara siffror, planer, idéer eller kunder som inte ska offentliggöras. Om du redan har lagt ut något som kanske bryter mot immateriella rättigheter, ta bort informationen direkt. Kontakta berörda parter och kontrollera att det är säkert att dela.

Skriv inte i tredje person

Skriv inte om dig själv i tredje person i din presentation. Var i stället personlig och skriv exempelvis Jag är en (…) och jag söker nu (…). Genom ett direkt tilltal skapar du en känsla av äkthet i din profil och läsarna kommer att känna sig närmare dig. Genom detta tar du även ansvar för dina åsikter och erfarenheter, och det inger förtroende.

Inaktuellt innehåll

Dina tidigare erfarenheter kan användas för att visa framgång och kompetens, men det är viktigt att se till att du har information som är inriktad på framtiden, inte det förflutna. Läs igenom beskrivningar av tidigare jobb och uppdatera dem så att de relaterar till vart du är på väg nu. Ersätt den äldsta information med nya projekt.

Charlotte Delaryd

Mer om: Linkedin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap