Här blir lagertruckens orange ännu grönare

2010-04-20 23:00  
Toyota Material Handling satsar miljonre på fabriken i Mjölby för att göra den mer miljövänlig. Foto: Toyota Material Handling

Trucktillverkaren Toyota Material Handling har storinvesterat för att göra truckfabrikens måleri i Mjölby mer miljövänligt.

Fabriken hade redan tidigare gått över till lösningsmedelsfri pulvermålning. Med den nya investeringen minskar utsläppen och energianvändningen ytterligare. Bland annat ersätts uppvärmning av processbad med gasol med fjärrvärme från bioenergi. Spillvatten renas och återanvänds

i processen och energiåtgången i vattenreningsanläggningen har minskat med 70 procent.

Totalt är investeringen på 116 miljoner kronor. Enligt företaget är den en av de största enskilda satsningarna i fabrikens långa historia.

Mjölbyfabriken grundades 1952 av KFs och HSBs gemensamma materialhanteringsföretag Bygg- och Transportekonomi, mest känt som BT.

Erik Mellgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer