ABB säljer Power Grids till Hitachi

2018-12-17 07:42  
Ulrich Spiesshofer, vd för ABB. Foto: Walter Bieri/Keystone/AP/TT

ABB säljer sin enhet Power Grids till Hitachi, meddelar bolaget i ett pressmeddelande på måndagsmorgonen. Värdet på Power Grids uppges vara 11 miljarder dollar.

Inledningsvis kommer ABB att behålla 19,9 procent av Power Grids för att säkra affären, som beräknas vara färdig under det första halvåret 2020.

Försäljningen uppges vara ett led i ABB:s strategi att fokusera, förenkla och skärpa sin verksamhet på det digitala området, enligt ABB:s vd Ulrich Spiesshofer i pressmeddelandet.

ABB presenterar en ny ledningsstruktur. Enligt Peter Voser, styrelseledamot i ABB, är detta inledningen på ett nytt kapitel i ABB:s historia.

Investor, som är en av ägarna till ABB, kommenterar försäljningen: "Avyttringen av Power Grids till Hitachi är industriellt logisk, sker vid lämplig tidpunkt och ger ABB möjlighet att fokusera på verksamheterna inom automation och elektrifiering", skriver Johan Forssell, Investors vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Mer om: ABB Hitachi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer