Tågproffset blåser in lean i verket

2010-04-20 23:00  

De är stora som hus och väger lika mycket som lok. Att bygga turbiner till vindkraftverk är som att planera en mindre stad. Nu hämtar Siemens inspiration från bilindustrin för att göra jobbet enklare och snabbare.

De 82 ton tunga och flera meter höga turbinerna rör sig i sakta mak längs den långa hallen. Från balkongen ovanför produktionslinjen påminner de om rymdskepp i Star Wars, som görs klara för strid.

Men egentligen är det bara ovanligt stora arbetsstycken som transporteras på väldigt stora paletter längs ett transportband. Vindkraftsindustrin har växt upp. Och nu är det effektiv produktion - det som kallas "lean production" - som gäller i Siemens Powers turbinfabrik i danska Brande.

- Traditionell produktion av vindkraftverk sker lite här och där och delarna kan flyttas runt en halv mil på samma område innan turbinerna är färdiga, säger Kay Biebler, ansvarig för all turbintillverkning hos Siemens Wind Power.

- Nu är det är dags för den här branschen att gå från hobbyverkstad till professionell industri.

Kay Biebler är mannen som leder Siemens satsning. Han har ett förflutet hos tågtillverkaren Bombardier, där han varit med om att bygga upp flera fabriker.

Nu kombinerar han sina erfarenheter därifrån med modernt produktionstänkande från bilindustrin för att skapa världens effektivaste tillverkning av turbiner till vindkraftverk.

Resultatet hittills: på två år har Siemens Windpower halverat tiden det tar att tillverka en turbin på 2,3 MW.

Förändringen märks överallt i Brande:

* Fabriken har byggts ut,

* avdelningar har flyttats och placerats så att personalen ska slippa onödiga transporter mellan arbetsstationerna.

För att hitta den bästa arbetsorganisationen videofilmade Siemens sina anställda. Sedan gick personalen igenom momenten tillsammans med sina chefer för att hitta enklare och snabbare sätt att arbeta.

Verktygsskåpen har försetts med bilder som visar hur material och verktyg ska placeras för att de ska vara enkla att hitta.

I ett hörn på slutmonteringen kopplar ett par anställda ihop en växellåda med en axel.

Förut tog det två personer en halv dag att få bultarna på plats. Nu använder Siemens en speciell lyftanordning för att fixera delarna, vilket gör att monteringen bara tar en halv-timma.

Förut tog det två personer en halv dag att få bultarna på plats. Nu använder Siemens en speciell lyftanordning för att fixera delarna, vilket gör att monteringen bara tar en halv-timma.

Flera i branschen som Ny Teknik talat med säger att automatiseringen och den nya arbetsorganisationen är det dansk-tyska företagets strategi för att möta den uppsjö av nya tillverkare som nu kommer från Kina och andra delar av världen. Men Siemens Wind Power vänder sig mot den analysen:

- Satsningen i Brande handlar främst om att öka produktionskapaciteten, så att vi kan klara de stora beställningarna på vindkraftverk som vi har fått det senaste året, säger Kay Biebler.

Än så länge är det bara slutmonteringen av 2,3 MW-turbinerna som sker vid en rörlig monteringslinje.

De större turbinerna på 3,6 MW måste fortfarande lyftas runt med bastanta traverser.

I förmonteringen flyttas drivlinorna med handtruckar och all lagerhantering sker med manuella truckar.

- Vi har en bra bit kvar, säger Kay Biebler, men målet är inte att ha så mycket automation som möjligt, utan att ha rätt nivå för just våra produkter.

Jonas Hållén

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt