Hållbar industri

Nu öppnar Chalmers nationella testbädd för industriell digitalisering

Åsa Fast-Berglund och Johan Stahre i SII-Lab, en öppen arena för industrins digitalisering och framtidens jobb, skapad med hjälp av en donation på 21 miljoner kronor från Stenastiftelsen. Foto: Julia Sjöberg
SII-Lab vill erbjuda en kreativ och innovativ miljö där den senaste tekniken och de senaste metoderna inom digitalisering testas tillsammans av industri, studenter, ungdomar och forskare. Foto: Illustration: Sven Ekered

Chalmers Smart Industry Lab har flyttat till nya lokaler på Campus Lindholmen. Där är ytan tre gånger så stor som tidigare, och laboratoriet har förvandlats till en öppen arena för industrin, samhället och akademin.

Publicerad

Tisdag 8 maj inviger näringsminister Mikael Damberg det nya Stena Industry Innovation Laboratory (SII-Lab) på Campus Lindholmen i centrala Göteborg.

Tack vare en mångmiljondonation från Sten A Olssons stiftelse för forskning och kultur, har Chalmers forskningslabb transformerats till en 1000 kvadratmeter stor nationell testbädd för industriell digitalisering.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här