Volvo visar upp nya amerikanska ellastbilen

2020-02-12 13:00  

För första gången har Volvo Trucks visat upp den nya amerikanska ellastbilen VNR för allmänheten. Så här ser den ut.

VNR är en lastbil för den amerikanska marknaden och byggs ännu så länge med dieselmotor i en fabrik i delstaten Virginia. Som Ny Teknik tidigare har rapporterat jobbar Volvo Trucks på en batterielektrisk variant, med en drivlina baserad på FL Electric.

VNR Electric har nu för första gången visats upp. Det skedde hos återförsäljaren TEX Equipment i Fontana, Kalifornien, skriver Volvo i ett pressmeddelande. Demonstrationen var en del av ett projekt som kallas för Lights, Low Impact Green Heavy Transport Solutions, som drivs av 15 offentliga och privata samarbetspartners. Syftet är att visa att helelektriska urbana godstransporter fungerar.

- Volvo Lights-projektet visar att det krävs mer än bara lastbilen för att lyckas. Det handlar om leveransen av hela ekosystemet för nollutsläpp, tunga transporter och att ta ansvar för det ekosystemet. Du kan bara uppnå detta genom att ha ett gemensamt mål, fullt integrerat samarbete mellan alla intressenter och att man enas om att vara pionjärer tillsammans, säger Peter Voorhoeve, vd för Volvo Lastvagnar Nordamerika, i ett uttalande.

Läs mer: Nu börjar Volvo sälja sina ellastbilar

Projektlastbilar kommer att användas i kommersiell drift hos två kaliforniska fraktbolag, Dependable Supply Chain Services och NFI.

Volvo räknar med att påbörja den första fasen av serieproduktion och försäljning av VNR Electric i slutet av året.

Några specifikationer finns ännu inte tillgängliga.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt