Volvo satsar på elbil och hybrider

2015-10-15 12:27  
Volvo planerar att utveckla en renodlad elbil och flera mindre elhybrider. Foto: Volvo

Volvo utvecklar en helt elektrisk bil för lansering 2019. Elbilen ingår i en nya strategi för elektrifiering som presenterades i dag torsdag.

Förutom en renodlad elbil kommer Volvo Cars att utveckla flera mindre elhybrider.

– Vi tycker att det är dags att sluta betrakta elektrifiering som en nischteknik. På ett par års sikt är vi övertygade om att elektrifierade bilar kommer att stå för tio procent av Volvo Cars globala försäljning, säger vd Håkan Samuelsson i ett pressmeddelande.

Processen mot en ökad elektrifiering har redan inletts och fler hybridmodeller i 60- och 90-serien kommer att lanseras.

De nya mindre hybriderna kommer att baseras på en ny plattform som kallas Compact Modular Architecture, CMA. Det är en mindre version av plattformen Scalable Product Architecture, SPA, som Volvos större bilar byggs på. Först ut med SPA var nya XC90.

De första bilarna som bygger på den mindre plattformen, som liksom den större från början är förberedd för elektrifiering, ska komma under 2017.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Alla Tjänstebilar

ANNONS

Debatt

COMSOL