Volvo Cars mot ännu ett försäljningsrekord

2018-07-04 08:47  
Volvo Cars har det senaste året ökat sin satsning på egen forskning och utveckling, FoU. Elektrifiering, självkörande och uppkopplade bilar är i fokus. I april visades den eldrivna Volvo XC40 upp på China Auto Show. Foto: Andy Wong/TT

Volvo Cars fortsätter att sälja i rekordfart. Det första halvåret såldes 317.639 Volvobilar, en ökning med 14,4 procent jämfört med det första halvåret i fjol.

Det är de bästa siffrorna hittills för januari_juni och Volvo Cars är därmed på god väg mot ännu ett nytt försäljningsrekord för helåret, konstaterar biltillverkaren i ett pressmeddelande.

Försäljningen i Europa ökade det första halvåret med 5,7 procent och i Kina med 18,4 procent. I USA, där XC60 och XC90-modellerna är dragloken, ökade försäljningen med 39,6 procent jämfört med första halvåret 2017. Ökningen i USA i juni hamnade på 35,1 procent.

”Det var den bästa junimånaden för Volvo i USA sedan 2006”, säger bolagets USA-chef Anders Gustafsson i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt