Volvo Cars mot ännu ett försäljningsrekord

2018-07-04 08:47  
Volvo Cars har det senaste året ökat sin satsning på egen forskning och utveckling, FoU. Elektrifiering, självkörande och uppkopplade bilar är i fokus. I april visades den eldrivna Volvo XC40 upp på China Auto Show. Foto: Andy Wong/TT

Volvo Cars fortsätter att sälja i rekordfart. Det första halvåret såldes 317.639 Volvobilar, en ökning med 14,4 procent jämfört med det första halvåret i fjol.

Det är de bästa siffrorna hittills för januari_juni och Volvo Cars är därmed på god väg mot ännu ett nytt försäljningsrekord för helåret, konstaterar biltillverkaren i ett pressmeddelande.

Försäljningen i Europa ökade det första halvåret med 5,7 procent och i Kina med 18,4 procent. I USA, där XC60 och XC90-modellerna är dragloken, ökade försäljningen med 39,6 procent jämfört med första halvåret 2017. Ökningen i USA i juni hamnade på 35,1 procent.

”Det var den bästa junimånaden för Volvo i USA sedan 2006”, säger bolagets USA-chef Anders Gustafsson i ett pressmeddelande.

Mer om: Volvo Cars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt