Utredning: Slarv bakom dödlig brokollaps i Genua

2020-01-07 09:23  
Grafik: Jonas Askergren

En utredning av orsaken till den dödliga brokollapsen i italienska Genua 2018 har funnit bevis för allvarliga brister i hanteringen av brons underhåll, enligt premiärminister Guiseppe Conte.

– Utifrån det stadiet som granskningen nu nått kan jag säga att det är uppenbart att någon begått misstag och är ansvarig för allvarlig och oförlåtlig försumlighet, säger Conte i en intervju med tidningen La Repubblica.

43 personer omkom när Morandibron rasade samman i augusti 2018.

Regeringen överväger att dra tillbaka licensen för bolaget Atlantia, som ansvarade för driften av bron, tillägger Conte. Företaget har nekat till att det begått misstag och anser sig ha fullföljt alla sina åtaganden.

Vd:n för Atlantias motorvägsenhet "Autostrade per l'Italia" sade i en intervju i lördags att företaget riskerar konkurs om det, utan kompensation, fråntas sitt tillstånd att hantera motorvägsunderhåll i Italien.

Mer om: Broras Italien

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt