Sydkoreansk batteritvist kan störa leveranser

2020-07-21 14:56  
Foto: Swen Pfoertner/AP/TT

Två sydkoreanska batteritillverkare strider med varandra i domstol. En konsekvens kan bli försenade leveranser till biltillverkare i Europa och USA.

En juridisk tvist i USA mellan sydkoreanska tillverkare av bilbatterier kan leda till leveransstörningar mitt i coronakrisen, varnar den tyska biltillverkaren Volkswagen (VW) och den amerikanska konkurrenten Ford.

Ford och VW har bett USA:s internationella handelskammare (ITC) att tillåta sydkoreanska SK Innovation att tillverka batterier på en fabrik i delstaten Georgia i USA, för leverans till Fords elektrifierade F-150.

SK Innovation stämdes av den större konkurrenten LG Chem i fjol. Enligt LG Chem ska konkurrenten ha stulit hemliga affärshandlingar i USA.

Läs mer: Tusen hemmaladdare sköter frekvensen i elnätet

LG Chem har inte velat kommentera inlagorna från VW och Ford i tvisten, utan hänvisar till att tvistlösning pågår.

I ett preliminärt besked från skiljedomstolen fick LG Chem stöd för sina krav, men det slutliga avgörandet väntas först i oktober.

Mer om: Batterier Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt