Oljemiljardären: Tesla går mot konkurs

2017-02-06 15:05  
Mika Anttonen Foto: IBL

Mika Anttonen, grundare och majoritetsägare, i kedjan St1 tror att Tesla går en mörk framtid till mötes.

Tesla kommer gå i konkurs. Det hävdar den finska miljardären Mika Anttonen som ligger bakom bensinstationskedjan St1. Han är också kritisk till de nordiska ländernas energipolitik.

– Jag förstår inte varför vi ska öka mängden elbilar. Vi borde i alla fall inte använda skattemedel till det. Tesla är en cool bil, men jag gissar att företaget kommer gå i konkurs, de har helt enkelt lovat för mycket, säger han till Business Insider.

Anttonen säger sig dock inte ha något emot Tesla, men anser att det finns en missvisande bild över hur bra elbilar faktiskt är för klimatet. Han tjänar också pengar på Tesla-ägarna då hans bensinstationer är utrustade med laddstationer för elbilar.

– Vad tror du att de gör medan de stannar och laddar bilen i 20 minuter på någon av våra stationer? De köper kaffe och korv med bröd.

Mer om: Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt