Nu kan Teslas bilar plocka upp dig på egen hand

2019-09-27 10:30  
Tesla Model S. Foto: Tesla

Låt bilen parkera själv och hämta dig när du är klar. Det är den stora nyheten när Tesla uppgraderar programvaran.

Tesla siktar på att för första gången kunna leverera 100 000 bilar det här kvartalet. Det framgår av ett mejl Elon Musk skrivit till sina anställda, och som sajten Electrek fått ta del av. ”Det är en otroligt spännande milstolpe för vårt företag”, hälsar Musk i mejlet. Aktien steg med 6 procent under torsdagen.

Samtidigt rullade Tesla ut sin största programvaruuppdatering hittills, lämpligt nog döpt till 10.0. En av de största nyheterna i uppdateringen är att vissa Tesla-modeller kommer att kunna navigera på parkeringsplatser och parkera själva. Ägaren ska också kunna kalla på sin bil – funktionen heter därför Smart Summon – så länge den är synlig för ägaren. Det här är en uppdaterad variant av Summon som Ny Teknik skrivit om tidigare.

”Det är den perfekta funktionen för den som har en överfull kundvagn, kämpar med ett bråkigt barn eller bara inte vill promenera till bilen när det regnar”, skriver Tesla på sin hemsida.

Tesla-förare kan ägna sig åt skönsång

Men, tillägger Tesla: ”Den som använder Smart Summon är alltid ansvarig för bilen och måste hela tiden övervaka den och de omgivande miljöerna”.

Funktionen är bara tillgänglig för de som har Tesla-modeller utrustade med fullt självkörande förmåga, eller avancerad autopilot.

Flera av nyheterna i 10.0-uppdateringen kretsar kring underhållning. Model S, Model X och Model 3 får stöd för Netflix och Youtube via Tesla Theater. Även Spotify Premium blir tillgängligt och en ny funktion, ”caraoke”, tar fasta på det faktum att skönsång är det Tesla-förare ägnar sig mest åt i bilen, förutom att framföra fordonet då.

Peter Ottsjö

Mer om: Tesla Elon Musk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt