Nissan sparkar 10 000 anställda

2019-07-24 11:20  
Foto: Ramon Costa/TT

Japanska biljätten Nissan planerar att sparka mer än 10 000 anställda, enligt japanska nyhetsbyrån Kyodo. Nedskärningarna är ett led i fordonstillverkarens försök att vända sin dåliga lönsamhet.

Tidigare har Nissan tillkännagett att man ska avskeda 4 800 av sina 139 000 anställda världen över.

Biltillverkaren har kämpat i motvind de senaste åren och bland annat tampats med skandalen kring förre styrelseordföranden Carlos Ghosn, som misstänks för ekobrott.

Förra årets vinst var den sämsta på flera år och även i år har biltillverkaren skickat varningssignaler om att marknaden är kärv.

Väntas främst drabba Sydamerika

Nedskärningarna kommer troligen främst att drabba tillverkningen i Sydamerika och andra regioner där lönsamheten varit låg, enligt uppgifter till nyhetsbyrån.

Nissans försäljning gick ner drygt 4 procent förra året. I Europa dök den med närmare 18 procent, medan den amerikanska marknaden sjönk med drygt 9 procent.

Biltillverkaren förväntas gå ut med nedskärningsbeskedet på torsdag.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt