Misstänkt ubåt utanför Göteborg

2011-09-15 14:19  
Främmande undervattensverksamhet misstänks väster om Göteborgs hamn, skriver Försvarsmakten på sin hemsida. En kustkorvett fotograferad från Fotö. Foto: Foto: Adam Ihse / SCANPIX

Försvarsmakten undersöker just nu vad som kan vara en främmande undervattensverksamhet utanför Göteborgs hamn.

Marinen analyserar en inkommen rapport om en iakttagelse, som kan vara främmande undervattensverksamhet väster om Göteborgs hamn. Uppgifterna kommer från en trovärdig uppgiftslämnare, skriver Försvarsmakten i ett pressmeddelande.

– Vi analyserar nu rapporten. Bland annat har vi ett antal fartyg i det aktuella området som stöd för analysarbetet. Området är också starkt trafikerat och därför är det viktigt att vi också går ut och informerar om vad vi gör, säger marininspektör Jan Thörnqvist i en kommentar.

Fartygen och personalen kommer från Tredje sjöstridsflottiljen i Karlskrona samt Fjärde sjöstridsflottiljen och Amfibieregementet på Berga utanför Stockholm befinner sig på plats för att undersöka uppgifterna.

Analysen består framförallt av att förhöra den person som lämnat uppgifterna.

Jonas Melzer

Mer om: Ubåt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt