Mercedes app avslöjade andra ägares information

2019-10-22 12:35  
Foto: Mercedes -Benz

En bugg gjorde att amerikanska Mercedes-ägare kunde se information från andra i tillverkarens app. Bland uppgifterna fanns namn, telefonnummer och senaste aktivitet.

Biltillverkare har länge erbjudit köparna appar som låter dem styra viktiga funktioner i fordonet, allt från att låsa upp bilen och starta motorn till att se var bilen befinner sig. Säkerheten är givetvis av yppersta vik. Men nu har Mercedes-Benz stött på lite problem.

Tech Crunch har varit i kontakt med två amerikanska Mercedes-ägare vars appar visade information om andra personer som har samma app, bland annat deras namn, telefonnummer och senaste aktivitet.

”Jag fick kontakt med personen som äger den bil som visades. Jag kunde se att bilen befann sig i Los Angeles, där han hade varit”, berättar en av ägarna för Tech Crunch.

De två Mercedes-förarna kunde inte använda informationen i appen för att följa de främmande bilarnas rörelser i realtid. Men den ena av dem berättar för Tech Crunch att han kunde se information från flera konton.

Fick släcka ner systemet

När en av dem kontaktade Mercedes kundtjänst om problemet blev han tillsagd att radera appen tills problemet var åtgärdat. Mercedes berättar att de släckte ner systemet så fort man uppmärksammades på buggen. Problemet identifierades och löstes.

– Det var ett kort intervall då inkorrekta kunddata visades i vår Mercedes me-app. Det som visades var information i cacheminnet – det rörde sig inte om tillgång till kontot i realtid. Ingen ekonomisk information var tillgänglig – och det var heller inte möjligt att interagera med, eller avgöra positionering live hos det fordon som var kopplat till kontot, säger Daimlers talesperson Donna Boland till Tech Crunch.

John Edgren

Mer om: Mercedes Buggar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt