Ford GT 50-årsjubilerar på Le Mans

2016-02-08 15:39  
Fyra Ford GT ställer upp i årets Le Mans. De får startnumren 66, 67, 68 och 69. Foto: Ford

Ford får ställa upp med fyra stycken racerbilar av modellen Ford GT på årets 24 timmars Le Mans, 50 år efter storsegern med tre bilar 1966.

Ford har fått tillstånd att ställa upp med fyra bilar av modellen Ford GT på årets klassiska uthållighetslopp 24 timmars i Le Mans i juni.

För Ford är det en pr-mässig seger att få komma tillbaka till loppet med så många bilar. Det är i år 50 år sedan tre stycken av den tidens Ford GT körde över mållinjen på första, andra och tredjeplaceringen.

Racingversionerna av Ford GT baseras på sportbilen Ford GT som företaget har tagit i produktion igen. Siktet är att utmana märken som Ferrari, Chevrolet Corvette, Porsche och Aston Martin.

Vid årets Le Mans-tävling 18 – 19 juni kommer bilarna få startnummer 66, 67, 68 och 69.

Två GT-bilar ställde nyligen upp i biltävlingen Rolex 24 i Daytona i USA, men på grund av såväl broms- som transmissionsproblem hamnade bilarna på sjunde och nionde plats i sin klass.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt