Nya försök med vattenbombning

2011-03-17 07:03  

Läget i kärnkraftverket Fukushima är fortsatt extremt kritisk. Personal vid kärnkraftsverken kämpar med att förhindra att katastrofen eskalerar. Helikoptrar fortsätter vattenbomba reaktorerna för att kyla ner dessa. Uppgifter cirkulerar att elförsörjningen snart kan vara tillbaka till reaktorerna i Fukushima.

Natten till torsdag svensk tid har helikoptrar åter igen börjat vattenbomba reaktorerna i Fukushima. Minst tre helikoptrar har vardera släppt sju ton vatten, enligt Dagens Nyheter.

Strax före klockan 07.00 idag, torsdag, har trycket återkommit i reaktor 3 enligt operatören Tepco. I går sa amerikanska myndigheter att reaktorns bassäng var torr. Tepco hävdar dock motsatsen och hävdar att det finns kylvatten i bassängen, skriver Reuter enligt DN.

Det ansvariga bolaget Tepco säger i en kommentar att elförsörjningen delvis kan vara på väg tillbaka under torsdagen och att man nu fokuserar sitt arbete på detta.

USA har beslutat att skicka en så kallade drönare till Fukushima för att med en kamera kunna granska vad som skett i de skadade byggnaderna, enligt DN.

Jonas Karström

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt