Stockholm ska utrustas med 100 000 nya laddplatser: ”Påbörjas nu”

2021-10-06 15:50  
Enligt trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) ska arbetet med att förse p-platser med laddmöjligheter påbörjas nu. Foto: Duygu Getiren/TT

Stockholms parkeringsplatser ska utrustas med mellan 50 000 och 100 000 nya laddningsplatser för elbilar fram till 2030. Det är en av punkterna när det lokala blågröna styret lägger fram sin budget, rapporterar Dagens industri.

Målet är att samtliga parkeringsplatser i innerstan och minst 80 procent i ytterstan ska fungera som laddstationer om nio år

Enligt trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) sätter arbetet i gång direkt.

– Det finns tydliga utrullningsplaner i budgeten – det ska inte bara vara mål som ligger långt fram, utan det ska påbörjas nu, säger han till Di.

Samtidigt ska det bli dyrare att köra bensin- och dieseldrivna bilar i innerstan jämfört med elbilar genom differentierade höjda trängselskatter och p-avgifter.

Läs mer: Nya laddkabeln växlar mellan två kontakter – ersätter två sladdar

Mer om: Laddstationer

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt