Nya MG4 ska utmana Volkswagen ID3

2022-06-29 10:55  

En ny modell men även ny teknik och plattform. Nu kommer MG4 en halvkombi som ska ge VW ID3, Renault Megane och Cupra Born en fight.

Kinesiska MG kommer i höst i en ny tappning. Modellen MG4 blir den fjärde i Sverige och halvkombin ska ge sig i kast med de bilar som riktar sig till den breda massan, de så kallade ”folkelbilarna”.

Men utöver att vara en ny modell – kommer MG4 även med en hel del andra nyheter.

MG4 bygger på en ny plattform kallad MSP (moduler scalable plattform) som utvecklats av moderbolaget SAIC. Storleksmässigt är den något längre och bredare, men lägre än VW ID3. Det senare ska vara möjligt tack vare att batteriet är tunnast i klassen med sina 110 mm.

MG4. Foto: MG

I Europa kommer bilen erbjudas med antingen 51- eller 64 kWh vilket då ska räcka till 350 respektive 450 kilometer. I Sverige kommer importören Hedin dock initialt bara till in det större batteriet.

Läs mer: Lista: Här är elbilarna som får dra husvagn

Drivlinan består vidare av en elmotor på 150 kW/ 204 hästkrafter och toppfarten ligger på 160 km/h. Siffror som tangerar de båda VW-alternativen. Men mer kommer. MG anger att ytterligare varianter är planerade – och då inte minst ett alternativ med mer effekt ombord.

I skrivande stund genomförs de slutliga uthållighetstesterna och planerad lansering är under fjärde kvartalet i år. Vad det kan tänkas bli för pris återstår att se, men MG har hittills satsat på att erbjuda modeller i det lägre prissegmentet och det lär inte ändras med MG4:an.

Läs mer: Provkörning: MG Marvel R – ”En högst medioker elbil”

Felix Björklund

Mer om: MG Motor Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt