Laddhybrid-suven Seat Tarraco slutar säljas i Sverige

2022-03-04 10:30  
Laddhybriden Seat Tarraco. Foto: Seat

Trots att Seats laddbara version av Tarraco har många rätt – är den nu utrensad ur modellfloran i Sverige.

Ett laddbart alternativ för den som vill ha en VW-crossover – men till en lägre peng. Seat Tarraco är det rymligare alternativet till Volkswagens Tiguan Ehybrid, och när Ny Teknik testade bilen var omdömet gott.

Men trots att versionen har ett stort existensberättigande och är en del i den stora elektrifieringsoffensiv som VW-koncernen kört sedan flera år tillbaka – går bilen inte längre att köpa. Varför? Jo, Seat har valt att helt sluta sälja laddhybridversionen av Tarraco i Sverige och skälet ska vara komponentbrist.

Läs mer: Källa: Volkswagen vill köpa Huaweis självkörande teknik

– På svenska marknaden har vi stängt ner modellen på grund av halvledarbristen, säger Susanne Karlsson, press- och sponsoransvarig på Seat i Sverige, till tidningen Vi bilägare.

Tarraco hade i sin laddhybridtappning sålts i lite dryga 400 exemplar sedan lansering och när den nu inte längre finns kvar så får de som vill vara märkestrogna välja Seat Leon. Alternativt välja någon ur den tyska bilkoncernens stora bukett av laddhybrider.

Felix Björklund

Mer om: Seat Laddhybrider

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt