Wayfinder räknar <br></br> kalorier i terrängen

2007-12-03 11:36  

Med mobilen kan man nu få reda på hur långt man sprungit, hur mycket kalorier man förbrukat, var man åkt skidor eller var svampstället låg. Det är svenska Wayfinders nya mobilprogram Wayfinder Actitve som ska göra detta möjligt.

Det nya programmet, som fungerar i de flesta vanliga mobiler, är ett slags elektronisk minneslapp för all möjlig aktivitet till fjälls och i skog och mark.

Liksom navigationsprogram i mobilen kräver det antingen inbygd gps, eller en extern gps-mottagare kopplad till mobilen.

Hitta tillbaka
Programmet registrerar var man rört sig och kan i efterhand ge information om hur långt man färdats, hur högt man varit och i runda slängar hur många kalorier man förbränt.

Man kan också lagra positioner för ställen man vill hitta tillbaka till, exempelvis favoritstället för svamp- eller bärplockning.

Planerade turer går att förberedda på webben och ladda ner till mobilen som sedan visar rutten i en kartbild.

Vi e-post kan man också i efterhand få en detaljerad karta över turen.

Terrängkartor köps till
Ett slags baskarta med väginformation ingår utan kostnad. Enligt Wayfinder är den kartan dock i princip enfärgat gul eller grön i skog och mark, där det finns få vägar och liten bebyggelse.

Istället får man köpa till fjäll- och terrängkartor för 195 kronor per landskap eller 995 kronor för hela Sverige, vilket är introduktionserbjudanden.

Med kartorna lagrade i mobilen går det att använda kartfunktionen även där mobiltäckning saknas. Wayfinders navigationstjänster kräver annars normalt mobiltäckning.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt