Titta, visst blev det bättre så här, SVT Play?

2013-01-21 12:59  

Hallå där……Ted Valentin, pappaledig webbentreprenör som ligger bakom Bestofsvt.se. En sajt som visar SVT Play:s mest delade program på Facebook.

Varför gjorde du detta?

-Det var under julhelgen när jag satt hemma och försökte titta på TV. Jag tyckte att SVT Play var jätterörig. Det var svårt att veta vad som verkligen var bra. Då kom jag att tänka på att man kanske skulle kunna kolla vilka program som är mest länkade på Facebook. Efter det byggde jag sajten som en kul grej. Det tog kanske 18 timmar totalt.

Men är de delade programmen alltid de bästa?

-Ofta är det faktiskt så, tycker jag, och till min frus frustration blev det mycket tv-tittande under julen. Men visst är det inte alltid så att de bästa programmen blir de mest delade, och en utvecklingsmöjlighet med sajten är att inkludera kommentarer som olika program har fått.

Ser du andra utvecklingsmöjligheter?

-Många som har hört av sig vill att jag gör samma sak med till exempel Sveriges Radios hemsida.

Och har SVT hört av sig?

-Ja. Innan sajten lades ut var det lite oroligt hur de skulle reagera. Men de har tagit det hela med ro och kommenterat med humor på sin egen blogg. Vi ska faktiskt träffas den här veckan för att prata om hur SVT Play kan utvecklas.

Ted Valentin pluggade ekonomi, när han började bygga sajter på kul. Vid det här laget har han byggt cirka 40 sajter. Bland annat ligger han bakom Uppsatser.se och Restaurangkartan.se.

-Min grej har lite varit att inte ha ett kontor. Jag har suttit på caféer och liknande platser när jag skapat sajterna.

Du skriver på din blogg att du är en hacker. En del skulle säga att det inte låter alltför positivt.

-Det råder en debatt om ordet som ofta är misstolkat. Jag vill uppmuntra och inspirera andra att själva hacka. Det handlar om att utveckla och modifiera saker som inte fungerar så bra. Det kan vara ett konstruktivt sätt att ta itu med något jämfört med att bara klaga. Och ta en sådan som Steve Jobs, han hackade mycket i början av sin karriär.

Vad krävs för att bli en framgångsrik webbentreprenör?

-Det svåraste är att komma igång. Man måste komma över rädslan att misslyckas. Det värsta man kan göra är att gå runt i flera år och prata om en idé man har. Gör det bara, och misslyckas du är det bara att försöka igen.

Ted Valentin

Ålder: 35.

Familj. Fru, 2 barn.

Bor: Kungsholmen, Stockholm.

Utbildning: Handelshögskolan i Stockholm.

Jobb: Pappaledig vd från Tripbirds.com.

Stefan Nordberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL