Stämmer Swefilmer-grundaren på miljoner

2018-02-06 17:30  
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

C-More stämmer huvudmannen bakom piratsajten Swefilmer på 24 miljoner kronor för att ha spritt Beck-filmer.

Medieföretaget Bonnier stämmer nu den 27-årige man som utpekats som huvudman för piratsajten Swefilmer. Bonnier, genom betal-tv-bolaget C More, vill att mannen ska betala 24 miljoner kronor för spridning av fyra Beck-filmer.

– Detta handlar om organiserad brottslighet och grovt kriminella individer som tjänat enorma summor på vårt och andras innehåll. Vi vill ta alla chanser att tillvarata våra rättigheter, säger Johan Gustafsson, chef för företagskommunikation på Bonnier Broadcasting till nyhetssajten Breakit.

Läs mer: Piratsändare krävs på 300 miljoner i skadestånd: ”Vulgärt”

27-åringen dömdes våren 2017 till tre års fängelse för upphovsrättsbrott och penningtvättsbrott. Han dömdes även att betala 14 miljoner i förverkande av inkomst från brott. Såväl 27-åringen som Rättighetsalliansen, som företräder filmbranschen, överklagade tingsrättens dom. Hovrättsförhandlingen mot 27-åringen startar den 20 februari.

Mer om: Piratkopiering

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt