Spotify störst på strömmad musik

2015-12-02 13:11  
Foto: Spotify

Spotifys app petar konkurrenten Pandora från första platsen och är nu störst inom strömmad musik.

Spotify har flest aktiva appanvändare och högst intäkter av tjänsterna för strömmad musik. Det visar en rapport från app-analysföretaget App Annie. Dock, även om Spotify dominerar på den globala marknaden, är Pandoras app fortfarande störst bland Iphone- och Androidanvändare i USA.

Enligt Techchrunch finns flera lokala utmanare. I Europa, där Spotify dominerar marknaden är Deezer störst bland franska användare, och i Indien ökar lokala tjänster som Saavn och Gaana i popularitet. För att behålla sin plats i ledningen kommer Spotify att behöva expandera globalt. Rapporten ser dock en stor global potential för Spotify, i takt med att användningen av musiktjänster ökar i världen.

Techchrunch rapporterar att Spotify har cirka 75 miljoner lyssnare som lyssnat på över 20 miljarder timmar strömmad musik under 2015.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt