Sony Ericssons mobiler ska få Sonys "Itunes-tjänst"

2010-02-15 07:28  
Howard Stringer, vd för Sony, lovar att koppla upp Sony Ericssons mobiler till mediatjänsterna på Sonys Play Station Network. Foto: David Ramos

Sony Ericssons mobiler kommer att få tillgång till Sonys film-, tv och musikutbud. På samma sätt som redan idag sker via spelkonsolen Playstation.

Det sa den japanska elektronikjätten Sonys vd Howard Stringer på Sony Ericssons presskonferens i Barcelona på söndagskvällen.

- Det finns över 4 miljarder mobiltelefoner. Och det mest spännande är att den mobila utvecklingen bara har börjat. Mobiler kommer användas för allt, som nyckel till bilen och kontoret. Som biljett, som körkort. Och det kommer att innebära betydande intäktsströmmar, sa Howard Stringer.

Sedan fortsatte han att tala om Sonys mediatjänst Play Station Network.

Det är den musik- och filmtjänst som Sony började erbjuda användarna av spelkonsolen Playstation redan hösten 2008. Några jämför den idag med Apples Itunes.

-Playstation Network har nu 40 miljoner kunder. Och vi kommer att utvidga den tjänsten även till mobiltelefonerna, lovade Howard Stringer.

Han preciserade dock inte tidpunkten.

Stringer litar på Bert Nordberg
Howard Stringer är nu åter positivt till utvecklingen inom Sony Ericsson, där han sitter som ordförande.

- Jag har själv tillsatt Bert Nordberg som vd, och han har vårt fulla stöd, sa han på söndagskvällens pressträff.

Så lät det dock inte sommaren 2008, då Howard Stringer i en tidningsintervju, kritiserade styrningen av bolaget.

Två lika starka ägare gjorde arbetet tungrott, menade han den gången.

- Bara det faktum att Howard Stringer är här på presskonferensen i kväll är ett statement - att vi samarbetar allt närmare med Sony, sa Gunnar Bruswitz, presstalesperson på Sony Ericsson i Sverige.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt