Smart klocka övervakar vad du skriver

2015-09-14 09:10  
Foto: Pixabay

Analys av handrörelser över tangentbord kan avgöra vad en person med smart klocka skriver.

Genom att analysera handrörelserna när en person skriver på ett tangentbord kan en app för en smart klocka spionera på vad som skrivs och till exempel läcka lösenord till en tredje part. Just en sådan app är resultatet av professor Romit Roy Choudhurys arbete vid ECE Illinois.

Projektet: Motion Leaks, ska presenteras vid årets MobiCon-konferens i Paris, i år, det rapporterar Softpedia.

Övervakningen av vad klockbäraren skriver sker genom två algoritmer. Den ena registrerar var klockans sensorer visade på en sänkning av handleden, som den översätter som ett nedslag på ett tangentbord. Den andra algoritmen analyserade pauserna i antalet tangenttryck som skedde med vänsterhanden (där klockan sitter) och räknade ut hur många bokstäver användaren bör ha skrivit in med båda händerna, baserat på i vilken takt personen skrev.

Via sökningar i ordlistor kunde Motion Leaks-appen återge ord som en användare skrev in, även om forskarna bakom medger att deras projekt har en bit kvar. Appen har exempelvis problem med att tolka blanksteg och tecken som inte är bokstäver.

Just Motion Leaks app fungerar enbart på Samsung-klockor, men forskarna hävdar att samma teknik kan användas för att övervaka även andra tillverkares smarta klockor.

Mer om: Smart klocka

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt