Skype lanserar video-app

2014-10-15 13:28  
Skype Qik. Foto: Skype

Skype lanserar en mobil-app som ger användare möjlighet att skicka 42 sekunder långa videoklipp till varandra.

Den nya appen, Skype Qik, spelar in video i kvadratsikt format och kan skicka dem till andra användare av tjänsten. Meddelandena är utformade för att inte ta mer plats än fem megabyte, och de raderas automatiskt efter två veckor.

Appen har sitt ursprung i videotjänstföretaget Qik som Skype köpte 2011.

Användare identifieras med sitt telefonnummer, vilket gör att tjänsten bara går att använda på mobiler – inte på pekdatorer och vanliga datorer. Den fungerar dock på både Apples IOS, Googles Android och Microsofts Windows Phone.

Enligt Cnet News arbetar Skype på en lösning för att knyta ihop den nya appen med Skypes vanliga tjänst för chatt och videosamtal.

Skype som i dag har över 300 miljoner användare brottas med övergången till mobila tjänster. Det berättar Piero Sierra, ansvarig för mobila tjänster hos Skype, för Cnet News.

Chattjänsten har sin bakgrund på vanliga datorer, och trots att många använder den mobila versionen av Skype är användandet ofta sporadiskt.

Skype köptes av Microsoft i maj 2011 för 8,5 miljarder dollar.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt