Panasonic lägger ner plasma-tv

2013-03-18 15:35  

Japanska Panasonic lägger ner tillverkningen av plasma-tv 2015, uppger företagskällor i japanska medier.

Panasonic var tidigare ledande tillverkare av plasma-tv. Företaget började tillverka denna platta typ av tv-mottagare 1997, då plasmatekniken främst användes för större skärmar. Men med tiden har större och billiga lcd-skärmar blivit en svår konkurrent till plasmatekniken.

Enligt Japan Times planerar Panasonic att lägga ner produktionen av plasmaskärmar i sin anläggning i Amagasaki, där man så sent som 2009 ökade produktionen kraftigt sedan efterfrågan på skärmar rusade i höjden. Företaget investerade kraftigt i tre produktionslinjer i Amagasakifabriken.

Så sent som i slutet av förra året meddelade Panasonic att företaget man skulle lägga ner utvecklingen av plasmatekniken, men fortsätta tillverka så länge efterfrågan fanns.

Enligt uppgift ska Panasonic redan i slutet av den här månaden börja lägga ut upp mot 70 procent av sin tillverkning av lcd-skärmar på underleverantörer, och på sikt köpa in de flesta skärmarna från andra tillverkare.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt