Och här är Samsungs senaste tuffing

2010-11-04 09:30  
Samsung Xcover 271 med ficklampa på toppen (klicka på bilden).

Samsungs senaste mobil för hårdhänta har 3g, fm-radio och gps. Men den är inte lika tät som amerikanska Sonims nya tuffing, eller Ericssons klassiska modell "hajfenan".

Nya Samsung Xcover 271 är tillverkarens tredje hårdhudade mobil på den svenska marknaden.

Med den tar Samsung klivet upp till kapslingsklassen ip-67, vilket innebär fullständig dammtäthet, samt täthet för vatten under 30 minuter på en meters djup.

Därmed är bör den vara aningen mindre tuff än Sonims senaste modell XP1300 Core som är klassad till ip-68 och klarar 30 minuter på två meters djup.

Och som Ny Teknik nyligen rapporterat bör Ericssons klassiska modell "hajfenan", R310, fortfarande vara tätast av alla.

Samsungs modell har dock fler finesser, som 3g, gps och FM-radio. Bland mobiler för hårdhänta är inte minst 3g ovanligt.

Alternativa modeller med 3g är Sonim XP2 Spirit som liksom Samsungs nya har tätheten ip-67, samt Samsungs tidigare modell B2700 som är klassad enligt ip-54.

Och idag är det just Sonim och Samsung som slåss om köparna av tuffa mobiler.

– Vi vill vässa oss mot Samsung som är vår största konkurrent, sa Henrik Salzmann, säljchef i Norden på Sonim, i december 2008 när Sonim XP3 lanserades samtidigt med Samsungs B2700.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt