Nu bli Drakar och demoner film

2013-03-22 16:19  

Äventyr från fantasyrollspelet Drakar och demoner håller på att få nytt liv på film. Senare i år kan det bli premiär för kortfilmen Tronländaren. -Suget är stort efter svensk fantasy, säger en av producenterna.

På Science Fictionmässan i Göteborg i april ska en trailer vara klar och visa, och premiär för hela filmen kan bli i slutet av året.

-Filmen ska visas på festivaler, men senast i november tror jag att allmänheten ska kunna se den, säger Peter Henningsson på filmbolaget Fish and elephant, som producerar den tillsammans med Fandango film.

Väcks intresse för Tronländaren hoppas producenterna på att få kapital till en långfilm.

Filmen utspelar sig i världen Trudvang, hämtat från det svenska rollspelet Drakar och demoner. Bolagen bakom placerar in filmen i samma genre som Sagan om ringen-trilogin och tv-serien Game of Thrones.

Den spelades in under förra året på olika håll i landet, som i trakterna av Torsby i Värmland, Säffle, Falkenberg samt Delsjön utanför Göteborg.

-Vi valde miljöer som skulle fånga den här världen Trudvang som de har skapat.

Huvudkaraktären Falkjar spelas av Karl Ytterberg, som är ett känt ansikte från rollspelsprogrammet Barda på Barnkanalen.

Drakar och demoners tidiga material, som utspelar sig i andra spelvärldar innan Trudvang introducerades, har som Ny Teknik har skrivit om nyligen gjorts tillgängligt för fri nedladdning av förlaget Riotminds.

Anna Orring

Mer om: FIlm Fantasy

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt