Note bygger Neonode i Norrtälje

2004-12-16 07:32  
Under produktion

Det blir en ren Sverigeaffär när tillverkningen av den nya, svenska mobiltelefonen Neonode N1 går igång. Neonode har lagt ut både produktion och distribution av N1 på kontraktstillverkaren Note, som till en början lägger tillverkningen i sin fabrik i Norrtälje.

Neonode N1.
Avtalet mellan Neonode och Note är värt 200 miljoner kronor för Note och är ett av de största kontrakt som Note har tecknat, enligt ett pressmeddelande.

Produktionen av den originella mobitelefonen Neonode, som inte har några traditionella tangenter utan styrs med bildskärmen, ska ledas från Norrköping men själva tillverkning hamnar så småningom i någon av Notes fabriker i östra Europa.

Note ska också sköta distributionen av N1. Försäljningen ska ske över Neonodes webbplats samt genom direktförsäljning till storkunder.

Neonode har redan börjat utveckla en efterföljare till N1. Namnet blir N2, enligt Neonodes vd Marcus Bäcklund och den nya mobilen ska ut på marknaden under nästa år.

Enligt Marcus Bäcklund kommer N2 att skilja sig radikalt från N1, men han säger inte hur.

Lars Anders Karlberg

Mer om: Neonode

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt