JVC och Funai hjälper varandra

2008-01-30 08:43  

De båda medelstora japanska elektroniktillverkarna Victor Co (JVC) och Funai ska tillverka platta tv-apparater åt varandra för att minska kostnaderna på marknader som Europa och USA.

Genom avtalet ska Victor Co förse Funai med 200000 37-tums lcd-tvapparater per år från en fabrik i Mexiko för försäljning under varumärket Funai på USA-marknaden. Där är Funai ett starkt varumärke.

Samtidigt ska Funai förse Victor med 300000 små tv-mottagare från sin polska fabrik för försäljning under varumärket JVC i Europa, som är företagets huvudmarknad.

Victor Co och Funai räknas till de mindre elektronikföretagen i Japan. Tidigare har jättarna i branschen ingått samarbetsavtal med varandra för att minska kostnaderna vid tillverkning av platta tv-apparater. Nu har den trenden enligt japanska branschbedömare nått även de små och medelstora tillverkarna.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt