Här är de hetaste ryktena inför Samsung Unpacked 2022

2022-08-09 11:04  
På onsdag 10 augusti går Samsung Unpacked 2022 av stapeln. Foto: Press

Det är dags för Samsung Galaxy Unpacked igen. Bland det som kan visas upp den 10 augusti väntas nya vikbara telefoner och smarta klockor.

Nya mobiler, smarta klockor, hörlurar och tillbehör. Allt detta kan presenteras under Galaxy Unpacked-evenemanget som går av stapeln under onsdag 10 augusti. Specifikt väntas vi få se de vikbara mobilerna Galaxy Z Fold 4 och Galaxy Z Flip 4, en ny radda smarta klockor med Galaxy Watch 5 och sannolikt även nya hörlurar i form av Galaxy Buds 2 Pro.

Vikbara mobiler syns i trailer

Det här är egentligen inga revolutionerande nyheter för de som har följt vad som har sagts och spridits om evenemanget på förhand. Samsung har i sin officiella trailer för eventet visat upp vikbara mobiler, och chefer på bolaget har också skrivit om nya vikbara mobiler inför lanseringen i blogginlägg.

Ny Tekniks Peter Ottsjö testade förra året den då nylanserade Galaxy Z Flip 3. Han tyckte att den var något av en flopp. Men han var betydligt nöjdare med Galaxy Z Fold 3. Du kan läsa hans recension här.

Kan nya Galaxy Z Flip 4 göra ett bättre intryck?

Exakt vilka specifikationer och funktioner som de nya enheterna som presenteras under onsdagen kommer att ha står inte klart. Vad kan vi förvänta oss?

Galaxy Fold 4

Samsungs Galaxy Z Fold 4 ska enligt läckor som The Verge hänvisar till ha en 7,6 tums vikbar inre display och en 6,2 tum stor display utvändigt. Modellen ska enligt läckta bilder också ha tre kameror på baksidan och en centralt placerad selfiekamera på framsidan. Den nya modellen väntas också få en snabbare processor, i form av Snapdragon 8 Plus Gen 1, och en huvudkamera på 50 megapixel.

Galaxy Z Flip 4

Den här vikbara telefonen väntas bara få mindre uppgraderingar jämfört med sin föregångare. En av de tydligaste skillnaderna är att modellen verkar ha en mindre tydlig kant där den interna skärmen viks ihop. Telefonen väntas också få en något större skärm för notifikationer, 2 tum i stället för de 1,9 tum som förra årets modell hade. Här kan vi också se ett större batteri på 3 700 mAh och samma snabbare processor som Galaxy Fold 4 väntas få: Snapdragon 8 Plus Gen 1.

Galaxy Watch 5

Samsung väntas presentera två nya varianter av smarta klockor: Watch 5 och en Watch 5 Pro. Den mer avancerade Pro-modellen tycks bara finnas i en storlek, 45 mm, medan Watch 5 ska finnas i två storlekar: 44mm och 40 mm. Möjligen kan de smarta klockorna få snabbladdning, temperaturmätning och ha stöd för Google Assistant från start. 

Galaxy Buds Pro 2

In-earlurarna väntas få ett lite förändrat utseende jämfört med tidigare versioner. De ska också ha en bättre aktiv brusreducering, som ska funka även när det omgivande ljudet är högt. 

Galaxy Buds Pro 2 ska också ha visst vattenskydd (upp till IPX7), Bluetooth 5.3 och kunna köra på i åtta timmar på en laddning. Huruvida det sista gäller med eller utan aktiv brusreducering i gång står inte klart i nuläget. The Verge förutsätter dock att de åtta timmarna gäller utan att den funktionen är aktiverad.

Samsung-eventet börjar klockan 15.00 onsdagen den 10 augusti och du kan följa det live här.

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt