Han ska leva en månad på Bitcoin

2015-03-03 10:00  
Jack Nikogosian ska försöka leva en månad på enbart kryptovalutan Bitcoin. Foto: Skärmavbild från Version2

I en månad ska danske Jack Nikogosian enbart leva på det som Bitcoin kan köpa.

Utrustad med en smartphone och sin digitala Bitcoin-plånbok ska dansken Jack Nikogosian prova på att leva utan vanliga bankkort och kontanter i en månad.

– Jag tror det kommer att bli en rolig men också ett utmanande experiment. Framför allt kommer det bli en utmaning med transporter och att jag inte kan på in på Kvickly och Daily Net för att shoppa, säger Jack Nikogosian till Version2.

Till vardags arbetar Jack Nikogosian som säljare för en Bitcoinfirma. Nu ska han köpa allt från mat, transport och annat han har behov av med kryptovalutan Bitcoin.

Jack Nikogosian bor på Amager i Danmark, och det blir ett pusslande för att få ihop det. Det är till exempel inte möjligt att åka varken kommunalt eller med taxi när han ska åka från sitt hem till Herlev för att jobba.

– Det var meningen att jag skulle ta cykeln, men när det började regna så tänkte jag att det skulle gå illa, säger han till Version2.

En kollega har istället skjutsat honom i sin bil och då betalar Jack Nikogosian genom att överföra Bitcoins till denne med mobilen.

Experimentet har också gjort att han den här månden får sin lön i Bitcoin, för att han ska kunna klara alla sina utgifter själv utan hjälp från flickvännen.

En annan utmaning är maten. Det finns ingen affär som han kan handla vanliga specerier och betala med Bitcoin i. Men det finns åtminstone en matbeställningsportal där Jack Nikogosian fått tag på indisk take away.Följ Ny Teknik på Facebook!

Frida Sjödin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL