Gratis Drakar och demoner kraschade servern

2013-03-22 12:38  

En stor och viktig del av svensk spelhistoria blir tillgänglig på nytt när fantasy-rollspelet Drakar och demoner släpps fritt för nedladdning. Intresset från fans fick servern att krascha.

Den första boken kom 1982, och det är för att fortsätta 30-årsfirandet från förra året som förlaget Riotminds nu gör allt material tillgängligt för nedladdning. Det handlar om 69 olika böcker och häften - äventyr, instruktioner och regelböcker.

Allt lades ut i torsdags. Responsen blev omedelbar.

- Hostingshotellets servrar kraschade. Vi fick flytta över allt till en egen server, säger Theodore Bergquist vd och grundare av förlaget Riotminds tillsammans med Magnus Malmberg. Förlaget äger rättigheterna till Drakar och demoner.

Materialet har länge varit svårt att få tag på.

-Man får leta på Blocket och liknande. Det är ingen som säljer allt material komplett. Det är fortfarande många som spelar. Sedan finns också ett enormt nostalgivärde i de gamla modulerna, säger han.

Materialet sträcker sig fram till den utgåva där spelvärlden Chronopia introduceras, eller som förlaget beskriver det: Tiden innan Trudvang.

Anna Orring

Mer om: Fantasy Internet

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt