Google gör dubbel pudel

2010-10-25 09:49  
Google Street View i New York.

Google Street View samlade in mer känslig information än tidigare framkommit. Det medger nu bolagets FoU-chef Alan Eustace i sin blogg.

Redan i maj berättade Google att man oavsiktligt samlat in information från privatpersoners trådlösa nät när man åkte runt och tog bilder för tjänsten Street View.

Nu visar det sig att den insamlade informationen var mer känslig än man tidigare meddelat. Sedan i maj har ett antal externa regleringsmyndigheter gått igenom material.

- Och det står nu klart efter dessa genomgångar att även om merparten av datauppgifterna är fragmenterade, så finns också i vissa fall hela e-postmeddelande, webbadresser och lösenord, skriver Alan Eustace i sitt blogginlägg.

- Vi kommer att förstöra denna information så fort som möjligt, och jag vill åter igen be om ursäkt för att vi samlat in information, skriver han också.

För att undvika att något liknande händer i framtiden får Alma Whitten, Googles chef för integritetsfrågor, en starkare ställning. Hon ska se till att det byggs in en ”effektiv integritetskontroll” i Googles produkter och tjänster.

Google ska också se till att ”alla anställda får lära sig betydelsen av integritet och säkerhet”.

Mer om: Google

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt