Friade till Leslie på Google Earth

2008-08-07 12:31  
Michael Weiss-Malik är först med att fria via Google Earth.

För första gången har en friare använt Google Earth för att framföra sin äktenskapsinbjudan. I en bild från en amerikansk stad ses Michael Weiss-Malik tydligt när han håller upp en skylt där han frågar Leslie om hon vill gifta sig med honom.

Google Earth kan användas till mycket när det gäller att utforska jordens alla platser.

Men skaparna av programmet anade nog inte att det även kunde användas för att fria till sin fästmö.

Det har amerikanen Michael Weiss-Malik gjort. Den som zoomar in Charleston Road 1642 i Mountain View i Kalifornien ser tydligt Michael där han håller upp en skylt med texten "Marry Me Leslie!!"

Fotot med frieriet ingår i den så kallade gatuvyn i Google Earth och Google Maps.

Där kompletteras de vanliga satellit- och flygfotona med närbilder av främst stadsmiljöer och husfasader med god bildkvalitet.

Vanligtvis berättar aldrig Google om eller när de ska fotografera för gatuvyn. Så det är inte speciellt enkelt att komma med på en sådan bild och bli förevigad i Google Earth.

Men Michael Weiss-Malik är inte vem som helst. Han är anställd vid Googles högkvarter i Mountain View där han arbetar just med Google Earth och Maps, enligt Frank Taylor som ligger bakom Google Earth Blog.

Och när fotograferingen av Mountain View skulle göras för gatuvyn informerades Googlepersonalen om detta.

Att många kände sig lockade att bege sig ut på gatan visas tydligt på bilden där Michael friar till sin Leslie.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt