Foxconn bygger fabrik i USA

2013-11-22 14:39  

Elektroniktillverkaren Hon Hai, moderbolag till mer kända Foxconn, planerar bygga en elektronikfabrik i USA.

Hon Hai är mest känt för att med sitt kinesiska dotterbolag Foxconn tillverka mobiltelefoner åt exempelvis Apple, Nokia, Sony och flera andra stora mobilföretag.

Nu ska Hon Hai bygga en fabrik i Harrisburg i den amerikanska elstaten Pennsylvania för ca 200 miljoner kronor. Det blir enligt företaget en högteknisk anläggning för elektronik- och andra produkter, uppger Hon Hai.

Dessutom ska företaget lägga 70 miljoner kronor på ett forskningsprojekt tillsammans med Carnegie Mellon universitetet i Pittsburg. Universitetet är världsledande när det gäller forskning och utveckling kring automationsteknik.

Företaget Foxconn blev rubrikstoff för några år sedan när ett antal arbetare begick självmord vid de kinesiska anläggningarna. Foxconn har också anläggningar i Brasilien, Mexico och Vietnam.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt