Flygplan spåras med tv-signaler

2015-06-10 06:51  
Foto: All Over Press

TEKNIKSVEPET. I stället för radar när flygplan spåras föreslås tv-signaler. Här är ett urval av de senaste tekniknyheterna.

TV-signaler kan användas i stället för radar för att spåra flygplan. Det hävdar forskning från Nats, leverantören av flygledning. Metoden är billigare än radar och med speciell utrustning har man lyckats spåra 30 plan samtidigt, skriver BBC.

Automatiskt bromsande bilar kan bli ett krav i framtida bilar, skriver Mashable.

Det finns fejkade mobilmaster i omlopp i Storbritannien. Masterna, som också kallas Stingrays, imiterar riktiga master och lurar mobilerna att logga in. Övervakningsmetoden används av polis runt om i världen och samlar in all information från mobiler i det aktuella området, skriver Sky News.

Smart-tv:s från Samsung får streamingservice för Playstation Now, skriver Engadget.

Facebooks messenger-app når en miljard nedladdningar på Google Play, skriver Japantoday.

Nasa provar ny metod för att förutse solstormar, skriver Engadget.

Två män har anhållits för att ha skickat hotfulla emojis, skriver Digitaltrends.Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Frida Sjödin

Mer om: TV

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt