Ericsson utökar FoU med kinesiska Datang

2010-04-20 16:25  

Ericsson ska integrera kinesiska Datangs utrustning för den kinesiska 3g-standarden i sitt erbjudande.<br></br> -Men vi fortsätter samtidigt utveckla vår egen lösning, säger Ilyana Guzman, presstaleskvinna på Ericsson.

Ericsson utökar nu samarbetet med den kinesiska tillverkaren Datang, som var det bolag som en gång tog fram den kinesiska 3g-standarden td-scdma.

Tillsammans ska de två bolagen utveckla ”avancerade tdd-lösningar, med målsättningen att erbjuda rikare mobilkommunikation för konsumenterna i Kina och övriga världen”, enligt press releasen.

Dessutom ska Ericsson integrera Datangs utrustning för den kinesiska 3g-standarden i sitt eget 3g-erbjudande. Detta trots att Ericsson har en egen lösning.

Den har dock inte varit så framgångsrik.När den kinesiska operatören China Mobile valde 3g-operatör i november 2008 fick Datang den största delen av beställningen, medan Ericsson bara fick cirka 5 procent.

Men det utökade samarbetet ska dock inte tolkas som att Ericsson lägger ner sin egen utveckling för den kinesiska standarden, som sker på plats i Kina:

–Nej, inte alls. Vi fortsätter samtidigt utveckla våra egna lösningar för de kinesiska 3g- och 4g-standarden, försäkrar Ilyana Guzman, presstaleskvinna på Ericsson.

Samarbetet med Datang inleddes för drygt två år sedan, när dåvarande Ericssonchefen Carl-Henric Svanberg invigde ett nytt FoU-labb tillsammans med Datang i Peking.

Då konstaterades att de två bolagen skulle utveckla såväl 3g som 4g för den inhemska kinesiska standarden. Samt att de tillsammans skulle marknadsföra det kinesiska 3g-systemet globalt.

Mer om: Td-scdma Ericsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt